teisipäev, 18. jaanuar 2011

Üleskutse: saatke lugusid Kinoonude märuli-filmi jaoks

Ahoi, sõbrad!

Kinoonud hakkavad tegema uut filmi, mis sedapuhku peaks olema actionfilm rohke püssipaugutamise ja plahvatustega. Ehkki vormilt meelelahutuslik, tahame selle filmiga juhtida tähelepanu sellele, kuivõrd palju ümbritsevad ja määravad meie igapäevaelu kõikvõimalikud protsessorid ja kiibid.

Sellega seoses on meil Teile ka väike palve või üleskutse. Nimelt ootame teie tähelepanekuid, mis võiksid aidata meil stsenaariumi paremaks kirjutada.

Täpsemalt siis huvitavad meid teie kogemused sellest, kuidas mingi automaat-seade on muutnud teie elu keerulisemaks, kui see oleks olnud ilma selle autmaatseadmeta. Samuti võib märku anda nendest seadmetest, kuhu on elektroonika sisse ehitatud, ilma et selle vajadus oleks tavamõistusega seletatav.

Toon mõned näited enda elust. Ühe elektrikatkestuse järel jooksis köögis kokku uhiuue ahju protsessor, nii et sellega ei saanud mitu päeva keeksi küpsetada. Teinekord jälle olen pidanud õues uste taga külmetada, ehkki mul on omast arust käes olnud „võti” – elektrooniline kiip. Lihtsalt on juhtunud, et uste avamis-elektroonika on otsustanud ust iga hinna eest kinni hoida ja mitte kedagi sisse-välja lasta.

Pisut dramaatilisema näitena tuli mul hiljuti traumapunkti toimetada inimene, kes põletas avalikus WCs oma käed. Seal oli automaatsegisti, mis mingil põhjusel otsustas sel hommikul, et rohkem vett ei sega, vaid purskab igale soovijale keevat vett peale.

Sellistest juhtumitest ja tähelepanekutest me olemegi huvitatud. Pikalt ja viisakalt seletada pole vaja, võibolla piisab ka märksõnadest. Võite kirjutada ka muudel seonduvatel teemadel. Näiteks sellest, kuidas mõni masin on teile midagi erakordselt ilusat öelnud.

Saatke e-mail: ulmefilm@gmail.com
Või otsige Facebookist välja diskussioon "Machine uprise / Masinate sõda" ja postitage sinna.
Võite ka helistada või sõnumineerida: 52 44 705

PS. Meili peale võite endast teada anda ka siis, kui teil stsenaariumi kohta midagi öelda pole, aga tahaksite niisama filmis kaasa lüüa.

Esialgne stsenaarium praegu valmis, aga seda annab veel tublisti parandada. Filmimiseks peaks minema kevadel ja suvel ja valmis peaks film saama sügiseks. Tegemist on minu lõputööga Balti Filmi- ja Meediakoolis.

Sama jutt on ka Kinoonude uuel kodulehel üleval: http://kinoonud.planet.ee/?id=7&uudis=2

Ette tänades,
Urmas Nimetu

Kommentaare ei ole: