laupäev, 29. oktoober 2011

Tartu Ülikooli populaarteaduslike videoklippide konkurss

Tartu Ülikool korraldab teist aastat järjest õpilaste ja tudengite populaarteaduslike videoklippide konkursi, mille peaauhind on 1000 eurot. Eelmisel aastal kujunes konkurss väga edukaks. Kokku osales 57 videot. Neist 43 õpilaste kategoorias ja 14 tudengite kategoorias.

Kõikide Eesti üldharidus- ja kutsekoolide õpilastelt oodatakse kaastöid teemadel "Elu aastal 2042", "Miks tasub energiat säästa?", "Tuleviku kool".

Eesti kõigi kõrgkoolide tudengid on oodatud väntama lõike teemadel "Elu aastal 2042", "Kui roheline on roheline tegelikult?", "Eesti teadussaavutus, mis vallutab maailma".

Mõlema kategooria peaauhind on rahaline preemia väärtusega 1000 eurot. Teise koha auhind on 500 ja kolmanda koha puhul 250 eurot. Lisaks selgitatakse kahe kategooria peale kokku publiku lemmik, kes pälvib auhinna suuruses 250 eurot. Osaleda saab nii üksi kui kollektiivina. Ning kõige olulisem on idee, vähemtähtis pole aga video tehniline kvaliteet, näitlejameisterlikkus, operaatorioskused ning oskus vältida pseudoteaduslikku sohu uppumist.

Klipp maksimaalse pikkusega 3 minutit tuleb konkursilehe kaudu laadida YouTube’i keskkonda. Klippe saab esitada kuni 15. jaanuari keskpäevani. Pärast seda koguneb teadlastest ja ajakirjanikest koosnev žürii, kes selgitab välja parimad. Hiljemalt 15. veebruaril kuulutatakse välja võitjad.

Eelmisel aastal kujunes konkurss väga edukaks. Kokku osales 57 videot. Neist 43 õpilaste kategoorias ja 14 tudengite kategoorias.

Kommentaare ei ole: