neljapäev, 10. oktoober 2013

"Liblikmees" Baltic Pitching Forum'il

"Liblikmehe" stsenaarium osaleb täna-homme Vilniuses foorumil Baltic Pitching.

Foorumit korraldatakse Vilniuse lühifilmide festivali raames esimest korda. Toimuvad töötoad ja projektide tutvustamised rahvusvahelisele produtsentide seltskonnale. Igast Balti riigist valiti programmis osalema 3 projekti.

"Liblikmees" räägib noorest mehest Anselmist, kes tahab saada mustkunstnikuks, kuid kes kahjuks põeb harvaesinevat haigust - suurte emotsioonide ajal hakkab ta keha eraldama liblikaid. Filmi aluseks on Mehis Heinsaare samanimeline lugu, mida kirjutab stsenaariumiks Urmas Nimetu. Filmi režissöör on Edina Csüllög, produtsent Peeter Urbla.

Stsenaarium oli üks nendest, mis osales suvel Tsiistre stsenaariumilaagris. Varasemalt on projekt käinud ka Nisi Masa European Short Pitch nädalases arendusprogrammis.


Baltic Pitching Forum'il osalevate filmide nimekirja näeb siit:
http://filmshorts.lt/en/baltic-pitching-forum/selected-projects/

2 kommentaari:

Urmas Reisberg ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Urmas Reisberg ütles ...

"Liblikmees" valiti Baltic Pitchingu parimaks!

Järgmisena läheb stsenaarium Clermont-Ferrand Rahvusvahelise Lühifilmide Festivalile.

"Meil on hea meel, et just Eesti projekt valiti Balti filmitegijaid esindama ühel maailma suurimal lühifilmifestivalil Clemont-Ferrand, mis on lähedalt seotud filmitööstusega," sõnas Tudengi-ja Lühifilmide Festivali Sleepwalkers
loovjuht Peter Murdmaa. Ta lisas, et Sleepwalkers´il oli rõõm osaleda ühe korraldajana paljusid Balti filmitegijaid vaimustanud projektis. "Nägin paljusid lahkumas heade ideedega tulevikuks ning loodan, et kõik projektid
arenevad edasi," ütles Murdmaa.