neljapäev, 27. märts 2014

Õpilaste reklaamklippide konkurss „Tallinn – kauneim linn Läänemere ääres“.

Tallinna päevale pühendatud konkurssi korraldab Ehte Humanitaargümnaasium koostöös Tallinna Haridusametiga. Konkursil saavad osaleda pealinna koolide 8.– 12. klasside õpilased. Parimaid klippe näidatakse Tallinna TV-s ja Vabaduse väljaku ekraanil. 

Konkursi eesmärgiks on esitada õpilastele uutmoodi väljakutse – panna end proovile meediamaailmas. Samuti soovivad korraldajad populariseerida koolides eesti keele õpet, kasutades selleks loovat eneseväljendamise võimalust ja meediaõpetuse tuge.

Riikliku õppekava kohaselt taotletakse õpilase kujunemist teadlikuks inimeseks, kes tajub ja teadvustab ümbritsevat teabekeskkonda, suudab seda kriitiliselt analüüsida ning toimida selles oma eesmärkide ja ühiskonnas omaksvõetud kommunikatsioonieetika järgi. Teadmisi visuaalsetest ja verbaalsetest mõjutusvahenditest õpitakse kasutama vastutustundlikult, järgides ajakirjanduse eetikakoodeksit ning väärtustades head ajakirjandustava. Sellel konkursil on võimalik rakendada kõiki mainitud oskusi.

Noortele filmikunstnikele on konkursil antud suhteliselt vabad käed. Videopilt võib olla must-valge või värviline, koosneda slaididest või olla filmitud – kõik, mida fantaasia lubab. Tekst peab olema eestikeelne, taustaks muusika, luuletus, legend vms. Oluline on klipi terviklikkus ning vastavus üldtunnustatud moraali- ja eetikanõuetele. Klipi pikkuseks on 30-40 sekundit. 

Klippe hinnatakse kahes etapis. Eelvaliku teeb Ehte Humanitaargümnaasiumi eesti keele õpetaja Ülle Murmann koos eesti keele õpetajate ainesektsiooniga. Paremusjärjestuse üle otsustab žürii koosseisus Peeter Simm (Tallinna Ülikooli õppejõud, filmilavastaja), Rando Pettai (Pulldozer Film OÜ, filmilavastaja), Mihhail Vabrit (reklaamibüroo Idea AD AS), Indrek Torm (reklaamibüroo Utoopia OÜ) ja Artur Raidmets (SA Tallinna Televisioon). 

Mõlema vanuserühma kolm parimat võidutööd autasustatakse Tallinna päeval, 15. mail Tallinna Ülikoolis. Parimate klippide koostajad osalevad Tallinna TV 15. mai uudistesaates „Täna“, nende töid näidatakse Tallinna TV-s ning Vabaduse väljaku  ekraanil. 

Konkursi „Tallinn – kauneim linn Läänemere ääres“ juhendi leiab Tallinna Haridusameti kodulehelt www.haridus.ee.

Videoklipp tuleb laadida YouTube´i ning link saata hiljemalt 25. aprilliks e-postiga aadressile kristina.toropova [ät] ehte.edu.ee
 Lisateave:
 Ülle Murmann
 Ehte Humanitaargümnaasium
 tel. 5348 6821
 e-post: ulle.murmann [ät] ehte.edu.ee  

Kommentaare ei ole: