kolmapäev, 28. mai 2014

HÕFFi lühifilmi stsenaariumi konkurss

Jameson koostöös Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festivaliga HÕFF korraldab lühifilmide konkursi. Võistluse eesmärgiks on leida üks suurepärane käsikiri.

Võistlus annab osalejatele võimaluse tutvustada oma käsikirja professionaalsele žüriile.
Viis finalisti saavad auhinnaks rahvusvahelise tudengi- ja lühifilmide festivali Sleepwalkers passid ning parim saab filmi valmistegemiseks Jamesonilt 3000 euro suuruse auhinnaraha.

Selleks, et kõik huvilised saaksid oma stsenaariumikirjutamise ja filmitegemise oskusi viimistleda, korraldatakse Tallinnas ja Haapsalus ka vastavaid töötubasid. Samuti soovitame kõigil huvilistel osaleda aastaringsetel Sleepwalkersi töötubadel ja teistel üritustel.

Kuidas see toimib:

1. Võitja valib välja kolmeliikmeline professionaalsetest filmitegijatest koosnev žürii. Võitja kuulutatakse välja 2014. aasta oktoobris.
2. Kõik võistluses osalejad peavad olema täisealised.
3. Iga osalev filmitegija peab saatma oma filmi stsenaariumi, mis on maksimaalselt 15 lehekülge pikk. Tähtaeg: 14. august 2014.
4. Žürii valib septembri lõpuks välja viis finalisti, kes saavad tasuta pääsmed 2014. aasta Sleepwalkers filmifestivalile.
5. Peaauhinnaks on 3000 euro suurune auhinnaraha. Võitja on kohustatud pidama online-päevikut (tekst ja pildid filmi valmimise protsessist) alates võistluse võitmisest kuni filmi valmimise hetkeni. Seda ikka selleks, et saaksime filmi valmimisega kursis olla ja võitjale kaasa elada!
6. Filmi valmimise tähtaeg on 1. aprill 2015.
Võidufilmi näidatakse 2015. aasta Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festivalil HÕFF. Kõik filmi valmimisega seotud võtmeisikud saavad endale HÕFFi passid.

Reeglid ja regulatsioonid:

1. Esitatav stsenaarium peab olema originaal.
2. Stsenaariumi maksimaalne pikkus on 15 lehekülge (A4).
3. Filmi pikkus peab olema vähemalt 15 minutit.
4. Tegemist peab olema žanrifilmiga – õudus, fantaasia või ulme.
5. Film võib olla ka animatsioon.
6. Võitja ja HÕFFi vahel sõlmitakse leping, mis garanteerib filmi õigeaegse valmimise. Filmi mitteõigeaegsel valmimisel on võitja kohustatud võidusumma tagastama.
7. Filmi alguses peavad olema kuvatud Jamesoni ja HÕFFi logod.
8. Võitja saab täiendava ajakava Sleepwalkersi eriüritustest, millest soovitame kindlasti osa võtta.
9. Online-päevikus peavad sisalduma Jamesoni ja HÕFFi logod.
10. Kõik kirjutised peavad olema eesti keeles.
11. Kõik käsikirjad peavad sisaldama nii stsenaristi kui ka režissööri nime.
12. Ühe inimese poolt esitatavate käsikirjade hulk ei ole piiratud.
13. Võistluse žürii, Jamesoni töötajad või perekond ei saa võistlusest osa võtta.
14. Igasugune stsenaariumiga seotud materjal, mis on eelnevalt võitnud auhindu teistel võistlustel, saanud toetust või muu tunnustuse osaliseks, ei ole aktsepteeritav.
15. Kõik käsikirjad peavad olema esitatud PDF-formaadis.
16. Jamesonil ja HÕFFil on õigus teha muudatusi võistluse regulatsioonides ning kohustus neist osalejaid õigeaegselt teavitada.

Ja nii lihtne see ongi. Kõik tulevased stsenaristid, kes on siiani kogunud oma kirjutisi lauasahtlisse ja need, kes on unistanud oma filmi tegemisest, kuid kellel on alati midagi olulisemat ees, siin on teie võimalus. Kui see kirjutis kõnetas teid, saatke oma käsikiri aadressile script@hoff.ee, meili pealkirjaga filmi nimi.

Kommentaare ei ole: