kolmapäev, 25. veebruar 2015

Tartu loob filmifondi

Tartu linna volikogu otsustas luua filmifondi, millest hakkavad saama toetust filmitegijad, kelle filmivõtted või järeltootmine toimub Tartus.


Tartu Filmifondi toetusega soovitakse edendada filmide tegemist ja neile tootmis- ja järeltootmisteenuse osutamist Tartu linnapiirkonnas eesmärgiga tuua Tartusse investeeringuid, luua töökohti, edendada turismi ja majandust ning turundada Tartut Eestis ja välismaal.

Filmifondi toetust võivad taotleda mängu-, dokumentaal- ja lühifilmide, animafilmide ning vähemalt nelja episoodiga kvaliteetsarjade tootjad.

Filmifondi suurus on kuni 150 000 eurot aastas ning toetusega kaetakse kuni 20 protsenti tootja poolt filmiprojekti tarbeks Tartu linnapiirkonnas tehtud kulutustest. Filmifondi statuudi ja kulude toetuskõlbulikkuse täpsemad tingimused kinnitab linnavalitsus, fondi hakkab haldama Tartu Loomemajanduskeskus.

Esimene taotlusvoor korraldatakse 2015. aasta IV kvartalis ning koostöölepingud 2016. aastal filmide tootmiseks ja toetuse väljamaksmiseks sõlmitakse volikogu poolt linnaeelarvesse kinnitatud summa piires.

Tartu Filmifondi suurem rahvusvaheline tutvustusüritus toimub tänavu mais Cannes'i filmifestivalil, kus linastub ka koguperemängufilm "Supilinna Salaselts", mis sai Tartu linnalt eelmise ja käesoleva aasta eelarvest kokku 150 000 eurot.

Lisainfo:
linnapea Urmas Klaas, 513 5145
SA Tartu Loomemajanduskeskus nõukogu esimees Indrek Katušin, 511 6917
kultuurikomisjoni esimees Nikolai Põdramägi, 520 1285


Aune Rumm
linnavolikogu kantselei peaspetsialist
736 1202, 514 9896

Kommentaare ei ole: