reede, 19. september 2008

Hobianima 2008

Eestiteemaliste animafilmide festival. Tähtaeg 25. oktoober. Peaauhind 2000 krooni.

Tallinna Keskraamatukogu ja Tartu Oskar Lutsu nim Linnaraamatukogu kuulutavad välja üle-eestilise animafilmide festivali Hobianima 2008“. Festival kestab 3. septembrist kuni 15. novembrini ning selle raames toimuvad filmiamatööridele mõeldud animafilmide konkurss, õpitoad, veebiviktoriin, kohtumised filmitegijatega, võistlustööde avalik esitamine ning hindamine. Osalema oodatakse nii lapsi kui täiskasvanuid.

Festivali peasündmus on animafilmide konkurss, mis on pühendatud Eesti Vabariigi juubeliaastale, mistõttu peab filmikonkursile esitatud animafilmide temaatika olema seotud Eestiga, eestlastega või eestlusega näit. ajalugu, kultuur, tänapäev, sotsiaalsed probleemid, Eesti suurkujud, igapäevaelu paradoksid, valupunktid või naljakad küljed, aga ka eesti kirjanduse või muinasjuttude ekraniseeringud, fantaasiad Eesti teemadel jne. Konkursi peaauhinnad on rahalised.

Festivali üritused toimuvad alates 1. oktoobrist Tallinna ja Tartu linnaraamatukogudes ning on on kõigile tasuta. Võistlustööde esitamise tähtaeg on 25. oktoober ning konkursile esitatud filme saab laiem publik vaadata ja hinnata alates 27. oktoobrist nii raamatukogudes kui YouTube-is.
Festival lõpeb piduliku galaga 15. novembril Tartu linnaraamatukogus, kus tehakse kokkuvõtteid, auhinnatakse võitjaid, näidatakse parimaid filme.

Kontakt:
Kairi Mängel
tel 7361 394

Kommentaare ei ole: