laupäev, 28. august 2010

Kinoonude film Lüllemäelt

Kinoonud filmisid 27. - 28. augustil Lüllemäe Põhikooli tutvustavat filmi. Osalema olid oodatud kõik kooli õpilased ja õpetajad.

Filmi idee on tutvustada Lüllemäe kooli kaudu maakoole, kus loominguline ja motiveeritud õpetajaskond kasutab ära maakooli võimalusi, et igakülgselt arendada noori inimesi. Väikeste maakoolide paiknemine kaunis looduskekkonnas on juba iseenesest suur pluss. Lisaks on, tänu väiksematele klassidele, õpetajatel võimalus pöörata rohkem personaalset tähelepanu õpilastele, võrreldes mõnede linnakoolide kombinaatidega.

Film räägib lõbusa loo ühest koolipäevast Lüllemäel, kus äkitselt on kõik õpetajad koolist kadunud ja õpilased asuvad asja uurima. Kuna sellist asja pole varem juhtunud, on kõik enam kui kahtlane. Otsingud viivad õpilased koolimaja taha puudesallu, kus äkitselt sööstab nende poole mingi arusaamut asi...

Filmi režissöör Martin Liira: "Olen ka ise maakooli poiss ja nüüd tagasi vaadates ei kujuta ma ette, et oleksin pidanud oma lapsepõlve mõnes linnakoolis veetma. Lisaks kohustuslikele ainetele, on nii palju veel mida noor inimene koolist saab. Ja võibolla on need teadmised veel tähtsamadki. See film on nagu minu poolne kummardus väikestele maakoolidele, kust mina olen saanud nii palju".

MTÜ KinoOnud on klubi-laadne noorteühendus, mille eesmärgiks on toetada noori oma kunstiliste ideede teostamisel ning sel teel edendada filmikunsti ja teiste kaunite kunstide alasid. KinoOnude jaoks on see juba teine kord selles paigas filmi teha. Praeguse filmi idee hakkas idanema kaks aastat tagasi, kui Karula rahvuspargis filmiti lühifilmi "No Fishing", mis võitis mitmeid auhindu nii Eestis kui välismaal.

Lüllemäe filmiklipi tootmist rahastab Kodanikuühiskonna Sihtkapital MTÜ Karula Hoiu Ühingu projekti "Lastevanemate aktiviseerimine ja haridusliku koostöövõrgustiku kujundamine Karulas 2010-2011” raames.

Kommentaare ei ole: