neljapäev, 28. oktoober 2010

NAFF

Noorte Amatöörfilmifestival leiab aset sel laupäeval ja pühapäeval algusega kl 15 Tartus Athena keskuses. Festival on kõigile osalejatele tasuta.

Loe kava: http://tartunoored.ee/naff/

Peale rahvusvahelise programmi ja Jekaterina Novosjolova skype-loengu on tulemas mobiilianimatsiooni töötuba, Arvo Iho, filmilavastaja ja operaator peab loengu operaatoritööst, Atlantises toimub "Elu nagu filmis" kostüümipidu ning selle kõige peale näeb ohtralt ülinaljakaid, superlahedaid, traagilisi ja vähem ning rohkem amatöörlikke filme.

Juba enne festivali ametlikku algust korraldavad Animated Dreams ja MOFF NAFFi raames mobiilianimatsioonide töötoa, 30. oktoobril kell 13.00 Tartu Kaubamajas. PÖFFi alafestivalid Animafilmide festival Animated Dreams ja Nokia Mobiilifilmide Festival MOFF on oma jõud ja parimad oskused ühendanud ning kokku pannud laheda filmitegemise töötoa, mille eesmärgiks on tutvustada kõigile huvilistele animatsioonide tegemist kasutades selleks mobiiltelefone.

Töötuba toimub 30. oktoobril Tartu Kaubamaja aatriumis, algusega kell 13.00 ja kestab kuni huvilisi jätkub. Parimad töötoas tehtud mobiilifilmid osalevad selle aasta Nokia Mobiilifilmide Festivalil MOFF, kus on võimalus võita mõnusaid auhindu, mille on välja pannud PÖFF, Nokia, TLÜ Balti Filmi- ja Meediakool, ADM Interactive ja Roman Tavast. Töötuba on tasuta ja kohapeal on olemas kõik vajalik tehnika filmide tegemiseks.

Kuna laupäev on ka Halloween, siis selle jaoks, et ei peaks pimedal ööl kodus teki all telekapulti klõpsutama oma lemmikfilmitegelaste jälgimiseks, toob Atlantis sel ööl tuntuimad ja armastatuimad filmikangelased klubisse pidutsema. Näha võib nii Kassnaist, Supermani, Batmani, Charlie Chaplinit, Marilyn Monroed ja teisigi veel.

Halloweeni ööl on Atlantises avatud ka õudusfilmide tuba. Filmitegelasi tantsutab parima muusikaga DJ Marek Talivere ning kõikidele filmitegelastele on südaööni sissepääs tasuta.

Pühapäeval kell 20:30 esineb loenguga operaatoritööst operaator ja lavastaja Arvo Iho. "Räägin heast operaatoritööst, režissööri ja operaatori koostööst ning sellest, et lugu ja režissööri kontseptsioon määrab selle, missugune operaatori stiil sobib konkreetsele loole", kommenteerib oma loeng-seminari Arvo Iho.

Paigas on ka žüriiliikmed, kes parimad festivalil esitatud filmid välja valivad. Žüriisse kuuluvad Hans Vaisma, Eesti Filmiamatööride Liidu esindaja; Andres Keil, eesti kirjanik ja teatrikriitik; Keiu Virro, kriitik; Sander Põldmaa, PÖFFi alafestivali Animated Dreams esindaja ja Mari-Leen Tammela, eelmise aasta II koha võitnu.

Täpne ajaplaan on samuti paigas ning kättesaadav NAFFi kodulehelt aadressiga www.tartunoored.ee/naff. Arvo Iho loeng algab pühapäeval kell 20.30, auhinnatseremoonia samal päeval kl 22.00.

Üritust toetavad Tartu Linn, Hasartmängumaksu Nõukogu, Tartu Kultuurkapital, Kultuurkapitali Tartumaa Ekspertgrupp, Kuninglik Norra Saatkond, Rootsi Suursaatkond, Tartu Kaubamaja ja Postimees.

Koostööpartnerid on PÖFFi alafestivalid Animated Dreams ja MOFF.

1 kommentaar:

Urmas Reisberg ütles ...

Võitjad on
järgnevad:
I koht - Janar Raidla "Tantsupidu"
I koht - Jan Andresson "Sootehnik"
III koht - Oliver Taul "President Kalev"

Eripreemiad:
Võitleva mängulisuse preemia: Sander Maran, Karl-Joosep Ilves "James Bond in Dr. Bratwurst"

Noore jõu preemia: Sander Maran, Jan Andresson, Mattias Veermets
"Peetri Huvitav Asi"

David Cronenbergi nimeline preemia: Tarvi Roos "GTA Türi"

Animeeritud Unenägude preemia: Alain Ameljusenko, Lisbeth Ilves jt
"Disco"

Žürii pani tähele ka järgmisi filme:
Kõige õudsem õudusfilm: Anette-Marlen Ott, Rainis Kirk "Kräunuvad
kassid"
Leni Riefenstahli nimeline preemia: Norman Tamkivi
Kuldne Metsvaarikas: Alar Kaljakin "Üks päev Silver Õismetsaga"
Kaunid kodumaa looduspildid: Kristjan Lüüs "Tallinn-Tartu 4 Real"

Publiku lemmik: Dario Matson "TV"

Žüriisse kuulusid:
Hans Vaisma, Eesti Filmiamatööride Liidu esindaja; Andres Keil, eesti
kirjanik ja teatrikriitik; Keiu Virro, kriitik; Sander Põldsaar, PÖFFi alafestivali Animated Dreams esindaja ja Mari-Leen Tammela, eelmise aasta II koha võitnu.

Üritust toetasid Tartu Linn, Hasartmängumaksu Nõukogu, Tartu
Kultuurkapital, Kultuurkapitali Tartumaa Ekspertgrupp, Kuninglik Norra
Saatkond, Rootsi Suursaatkond, Tartu Kaubamaja ja Postimees.

Koostööpartneriks olid PÖFFi alafestivalid Animated Dreams ja MOFF.