kolmapäev, 21. aprill 2010

AjaFilmiLoo loeng 23. aprillil

AjaFilmiLoo II loeng teemal tummfilm ja saksa ekspressionism toimub reedel, 23. aprillil kell 18.30 Anne Noortekeskuse multimeedia laboris.

Tummfilmide periood oli maagiline aeg filmikunstis, kus kõik tuli öelda must-valge pildi ja taustal mängitava muusikaga. Tegemist oli filmide algusajaga, kus mõnd uut tehnikat oli leiutada suhteliselt kerge - filmikunst oli veel lapsekingades ja reeglid filmiloo rääkimiseks polnud paigas.

Lähemalt käsitleme sel korral slapstick-komöödiaid ja nende sügavamat sõnumit, vaatame lõike Charlie Chaplini filmidest ning räägime Chaplini ja teiste temaaegsete filmimeeste mõjudest kaasaegsele filmimaailmale. Käsitlusele tuleb ka saksa ekspressionism - tume ajastu filmikunstis, kus õudusfilmid ja tumedad tulevikuvisioonid kuulusid igapäevaprogrammi.

Lisaks vaatame ka Fritz Langi kuulsat filmi "Metropolis" (1927) kui head näidet saksa ekspressionismist. Film kujutab tuleviku suurlinna elu, kus inimesed on jaotunud kahte klassi. Filmis kasutatud visuaalsed efektid on muljetavaldavad veel tänapäevalgi.

Üritus on tasuta ja kestab orienteeruvalt kaks tundi. Oodatud on kõik noored filmihuvilised.

Lisainfo: Kristiina Lepa 746 1763, 502 4994, kristiina.lepa@annenk.tartu.ee

Kommentaare ei ole: