esmaspäev, 26. aprill 2010

Muuseumiöö 15. mail: Öös on lugusid

Laupäeval, 15. mail toimub taas muuseumiöö, mil tasuta on avatud 115 muuseumi üle Eesti.

Tänavuse muuseumiöö sõnum on ÖÖS ON LUGUSID, sellest on inspireeritud ka muuseumiöö üritused ning programmid. Lugemisaastaga haakuv teema toob esile muuseumid kui lugude jutustajad. Muuseumiööl on külastajatel võimalik osa saada kümnetest eriilmelistest üritustest üle Eesti: toimuvad etendused, mängud, lugemised, töö- ja jututoad, kontserdid, korraldatakse temaatilisi ekskursioone.

Üheks eriatraktsiooniks on T-lood: Eesti kirjanike lühipalad, mida saab kuulata mobiiltelefonipõhises audiogiidis Regio T-numbri platvormil.

Tallinnas osalevad muuseumiööl lisaks muuseumidele ka riigiarhiiv, kunstihoone ning kesklinna ajaloolised luteri kirikud, kus samuti toimuvad ringkäigud ning kontserdid. Tallinnas sõidab muuseumide vahel tasuta muuseumiöö buss.

115 osaleva muuseumi muuseumiöö programmi leiate aadressil:
http://oo.muuseum.ee

Eesti muuseumiöö on osa üle-euroopalisest muuseumiööst, mida korraldatakse juba kuuendat korda. Esimest korda toimus üle-eestiline Muuseumiöö 16. mail 2009 ühe Muuseumiaasta suurüritusena. Eestis osales muuseumiööl 100 muuseumi, sellest kujunes Eesti suurim muuseumide ühisüritus. Ainuüksi Tallinnas külastas muuseumiööl muuseume üle 50 000 inimese. Muuseumiöö 2009 võitis ka Tallinna linna kultuuriteo auhinna.

Muuseumiööd korraldab Eesti Muuseumiühing. Muuseumiööd toetavad Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Tallinna linn, Velvet Creative Alliance, Eesti Rahvusringhääling, Hasartmängumaksu Nõukogu, Lugemisaasta, Kuku raadio, Hansabuss, T-number, Regio, Elisa, EMT ja Tele2.

Mariann Raisma, gsm 52 217 02, mariann.raisma@eam.ee
Vahur Puik, gsm 50 34 241, vahur.puik@muuseum.ee

Kommentaare ei ole: