teisipäev, 24. november 2009

Tudengimuusikal jõuab kinno

25. novembril, kolmapäeval linastub Kinoonude suurteos "Tudengimuusikal".

Filmi näidatakse Tartus Athena keskuses 7. 8. ja 13. detsembril kl 19. Pilet maksab 40 krooni.

Tallinna tüdruk Elen (Adeele Sepp) kolib Tartusse ühikase, et õppida ülikoolis majandust. Tema sõbranna Liis (Merli Plink) ja toanaaber Kati (Katre Luik) tirivad Eleni aga juba esimesel päeval endaga kaasa ja näitavad, et tudengielu pole ainult õppimine. Loengute kõrval tähendab tudengipõli ka uusi sõpru, palju pidusid, sõpradega raamatukogus ja kohvikutes istumist, kaltsukates käimist ja paljut muud. Peagi tunnevad Eleni vastu huvi kaks poissi -- Dima (Dmitri Kurilov) ja Kaarel (Kaarel Targo).

"Tudengimuusikal" on suurim Eestis tehtud tudengifilm, kus palju laulu, tantsu, armastust ja tudengilikku energiat. Muusikali tantsustseenides löövad kaasa sajad noored Tartust ja mujalt Eestis. Peaosades säravad Adeele Sepp, Dmitri Kurilov, Kaarel Targo, Katre Luik ja Merli Plink. Nende kõrval mängivad ja laulavad TÜ õppejõud Kalev Tarkpea ja rektor Alar Karis.

Filmi muusika on kokku pandud paremate tänaste tudengibändide loomingust. Seda esitab ansambel Kognito. Laulude sõnad on filmi jaoks kohandanud Margus Niitsoo.

Filmi reþisöör Richard Meitern. Stsenarist Elo Madissoon. Näitejuht Martin Liira. Operaator Urmas Nimetu. Helikujundajad Martin Hein ja Martin Kikas.

Film on rahastatud Euroopa Ühenduse programmi Euroopa Noored toetuse abil. Selle filmi sisu ei pruugi tingimata kajastada Euroopa Ühenduse või Euroopa Noored Eesti büroo seisukohti ega hõlma nendepoolset vastutust.

Vaata lähemalt: kinoonud.pri.ee/muusikal/

Kommentaare ei ole: