reede, 19. november 2010

Frost FXi loeng PÖFFil

Üha kasvava huvi tõttu 3D kino vastu korraldab postproduktsioonifirma Frost FX selle aasta Sleepwalkersi raames loengu visuaalefektidest ja arvutigraafikast filmides. Loengu eesmärgiks on tutvustada kõrgetasemeliste visuaalefektide loomist erinevatel eesmärkidel: filmid, reklaamid, interneti keskkonnad. Frost FX analüüsib loengu käigus kogu protsessi: algideest kuni lõpptulemuseni, näidates kauneid visuaale ja näiteid oma tehtud töödest.

Marko Post (Frost FX loovjuht) räägib visuaalefektide loomise kontseptuaalsest taustast ning seletab, mida on vaja, et edukalt luua pilkupüüdvaid visuaale reklaamide jaoks. Marko on tegelenud visuaalse kommunikatsiooniga juba üle kümne aasta.

Heiki Luts (VFX supervisor) räägib sellest, kuidas sünnib arvutigraafika filmides. Ta selgitab samuti kommunikatsiooni olulisust filmide arvutigraafika puhul. Esitlusele tuleb valik Frost FX läbimurdelistest töödest. Heiki on üks esimestest visuaalefektide ja 3D animatsiooni kunstnikest Eestis.

Andres Kluge (leading CG artist) räägib, kuidas siduda otsesalvestusmaterjali arvutigraafiliste efektidega ning pöörab erilist tähelepanu viimistlusefektidele, muutmaks neid usutavaks. Andres on tuntud kui üks parimaid arvutigraafiliste efektide kunstnikke Baltikumis.

Frost FX asutati 2008. aastal Eesti ühtede parimate 3D kunstnike poolt, viimaks visuaalefektid ja 3D kvaliteet uuele tasandile. Lühikese ajaga on nad võitnud mitmeid auhindu teostatud reklaamide eest. Lisaks sellele on Frost FX teinud koostööd Ameerika Filmiakadeemia Tudengifilmide auhinnaga pärjatud režissööri Tanel Toomiga. Frost FX meisterlikud efektilahendused ja uuenduslik erialaste programmide kasutus on nad viinud mitmetele presentatsioonidele kõrvuti maailma juhtivate CGI produktsioonifirmadega.

Loe edasi:http://www.swff.ee/sw-uudised/meistriklass-ii/

Kommentaare ei ole: