teisipäev, 27. september 2011

Kinoonude actionfilmi võtted tehtud



Augustis said Kinoonud Tallinnas purki oma uue mängufilmi "Juhe, kiip ja suitsev kaheraudne".

Tegemist on põnevuskomöödiaga, mis juhib tähelepanu ühiskonna ohtlikule sõltuvusele elektroonikast. Katastroofi-filme parodeeriva filmi tegevus toimub päeval, mil elektroonikaseadmed lakkavad tegemast seda, milleks nad on loodud - inimeste teenimisest. Selle asemel püüavad seadmed enda võimu kehtestada, ja nii saab alguse pöörane konfliktide ja tagaajamiste rida.

Film võtab šnitti vanakooli põnevus- ja õudusfilmidelt. Nii pole selles kasutatud kordagi rohelise-ekraani-tehnikat (green screeni), samuti pole ka ohtlikes trikkides kasutatud kaskadööre. Ulmelised tegelased (elektroonilised masinad) on aga animeeritud erinevates nukufilmi tehnikates.

Filmi inimpeaosades mängivad Tarmo Tagamets (Võru Linnateater), Martin Kõiv (Tartu Vanemuine), Enor Niinemägi ja Veikko Täär. Lavastaja Urmas Nimetu, produtsent-kunstnikud Richard Meitern ja Ragnar Kekkonen, peaoperaator Toms Šķēle (Läti), animatsioonide lavastaja Erik Alunurm, muud eriefektid Hendrik Proosa.



Nagu tavaks saanud, on ka see film üles võetud väga napi eelarvega. Nii meeskond kui näitlejad osalesid filmis vabatahtlikult. Filmi võimalikkus sõltus suurest suurtest toetajatest - Veski Mati (Balti Veski AS), Baltix (Worldline OÜ), Rimi Eesti Food AS, A. Le Coq, Husqvarna ja Andres Maimik.

Lisaks neile tulid projektiga mürinal kaasa A La kostüüm, Baltman, Catapult Films, Electrolux, Estrella, Eve Tartese hambaravi, Gustav Adolfi gümnaasium, Hansab, Info-Auto, Kaitseliit, kohvikud Boheem ja Mauruse pubi, Norde Centrum, Moonary, Olde Hansa, Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Päikesekohv, Reaalkool, Riveta võitlusklubi, Tallinna Kaubamaja, Tallinna linn, Tallmac, Tamrex, United Motors, Ühisteenused, Vääna ratsakeskus, Werol (Olivia õlid) ja paljud teised ning veel rohkemad kolmandad.



Filmimeeskonna põhituumiku moodustavad Balti Filmi- ja Meediakooli, Kunstiakadeemia, Teatri- ja Muusikaakadeemia, Tartu kunstikoolide ning Tartu ülikooli tudengid.

"Juhe, kiip ja suitsev kaheraudne" on Kinoonude jaoks esimene tõsisema actioniga film ja esimene, mis nii suures osas üles võetud Tallinnas. Seejuures Tallinna kesklinnas (Vabaduse väljakul, vanalinnas ja Norde Centrumis) tuli luua situatsioon, kus liiklus on välja surnud.

Filmi algse idee pakkus välja Tarmo Teekivi juba kaks aastat tagasi. Ideest võteteni kulus üle pooleteise aasta. Montaaži, arvutiefektide ja helimontaaži järel loodame filmi valmis saada tuleva aasta alguses.

Suured-suured tänud kõigile osalejatele, toetajatele, kaasaelajatele ja -mõtlejatele!

Kommentaare ei ole: