esmaspäev, 19. märts 2012

Tartu Elektriteatri avamisõhtu 31. märtsil

Viimase aasta jooksul Athena Keskuse kinosaalis tegutsenud väärtfilmikino taasavab uksed Uue Teatri maja katuse all Lai tn 37. Uue Teatri seltskond on meid väga sõbralikult enda kõrvale võtnud ja nüüd on aeg avada uksed ka külalistele.

Avamisõhtu toimub 31. märtsil Rootsi dokumentaalfilmiga "*PressPausePlay*" (2011). Olete väga oodatud meiega koos tähistama!

Filmi režissöörid David Dworsky ja Victor Köhler jutustavad Moby, Seth Godini ning teiste maailmakuulsate loomeinimeste toel loo digirevolutsiooni sisulisest tähendusest. Peamiselt muusikale keskenduv kultuurikriitiline dokumentaal on hambusse võtnud filosoofilised küsimused, millele üritatakse ka tõeväärtuslikke vastuseid välja pakkuda. Kakskümmend aastat tagasi olid tavainimeste loomingu
väljendusoskused muusikailmas piiratud nii tehniliselt kui ka levitamise osas. Tänapäeval võib muusikat luua aga igaüks ja seda veel oma kodus arvuti taga nokitsedes. Kui elektrooniliselt genereeritud klaveripala ja kontserdil lindistatud helid kõlavad samamoodi, siis kas on üldse vahet, kes selle kõige taga on? Kas muusika on muutunud rahva ühisomandiks?

Film räägib sellest, kuidas muusika digitaliseerumisega koos on tekkinud hordide viisi isehakanud artiste, kelle hulgast pärleid üles leida on märgatavalt keerulisem kui varem. Vaatajat intrigeeritakse negatiivsete sõnumitega kultuuritaseme üleüldisest mandumisest, kuid autorite tegelik sõnum koorub lahti alles filmi lõpus.

Jätkub autoriõhtute traditsioon - Peeter Simm ja "Üksik saar"

Eelmisest tegutsemisaastast Athena Keskuse kinosaalis oleme kaasa võtnud eriürituste traditsooni. Esimene autoriõhtu tuleb 5. aprillil *Peeter Simm*i vastvalminud mängufilmiga "*Üksik Saar*". Kohal on rahvusvahelist tunnustust pälvinud režissöör ise. Teemaks tulevad mängufilmi telgitagused, "Üksiku saare" filmimine Valgevenes ja loomulikult saab esitada küsimusi.

Mõne ööpäeva jooksul satuvad kokku erinevast rahvusest karakterid, kes on üksteise suhtes ükskõiksed, eelarvamuslikud või lausa õelad. Asjaolud ja läbielamised muudavad neid kõiki. Eesmärgiks on näidata, et linnadžunglis oleme enesegi jaoks üllatavalt säilitanud võime teise inimese nahka pugeda, olla empaatilised ja võimelised oma puiseid põhimõtteid üle vaatama.

Tegu on Eesti, Valgevene ja Läti koostööfilmiga, enamik tegevusest
toimub Valgevenes. Eestlastest mängivad Lembit ja Juhan Ulfsak, Gert
Raudsep, Lenna Kuurmaa ja Erki Laur.

Tartu Elektriteater, Lai tn. 37. Tel: 53 738759 Email: info@elektriteater.ee

Kommentaare ei ole: