pühapäev, 15. juuli 2012

11.-12.august 2012 Palamusel taas Theodor Lutsu Filmipäevad

Alates 1996.aastast on Palamusel tähistatud Theodor Lutsu sünniaastapäeva. Tähistamisest kasvasid välja filmipäevad, mis toimuvad juba seitsmeteistkümnendat korda. Filmipäevade raames toimub ka lahtine lühifilmide konkurss, seekordne on neljateistkümnes.

Oma filmi võivad konkursile esitada kõik huvilised, ainsad tingimused on, et film pole varem Palamuse lühifilmide konkursil linastunud ja on valminud viimase viie aasta jooksul.

Konkursifilmid on liigitatud eri žanrideks:
- animafilm (arvutianimatsioon, nuku-või joonisfilm)
- eksperimentaalfilm (pikkus kuni 15 minutit)
- tõsielufilm e. dokumentaalfilm (pikkus kuni 30 minutit)
- lühimängufilm (pikkus kuni 30 minutit)

Registreeru e-posti aadressil arne@palmuseum.ee (filmi pealkiri, pikkus, žanr ning autori(te) nimi ja kontaktandmed) ja saada oma film hiljemalt *30.juuliks 2012.a.* Palamusele (MTÜ Look, Uus 5-1, 49226 Palamuse).

Kohtumiseni Palamusel!

Arne Tegelmann
MTÜ Look juhatuse esimees
tel. 514 8723

1 kommentaar:

Urmas Reisberg ütles ...

Theodor Lutsu filmipäevade filmiauhinnad jagatud


11. ja 12. augustil toimusid Palamusel seitsmeteistkümnendat korda Theodor Lutsu Filmipäevad. Juba neljateistkümnendat korda korraldati filmipäevade raames ka lühifilmide konkurss, kus osales seekord kokku 28 filmi. Auhinnad anti üle 12. augusti pärastlõunal festivali lõpetamisel.


Parimaks animafilmiks valiti Ksenia Bumazkova “Ülesanne” (stuudio Meksvideo), parimaks eksperimentaalfilmiks Anna Chesakova, Jana Dolgitskaja ja Filipp Lisovski “Kunagi” (videostuudio Kanutiaia), parimaks tõsielufilmiks Jaan-Jürgen Klausi “Pujään Pallases”, parim lühimängufilmiks Kudrun Vungi film „Kohtumine", parima operaatoritööna tunnustas žürii Anna Hintsi filmi “Sein”, operaator Alis Mäesalu. Visaduse eriauhind ehk Paunvere kuldne viierublane läks Eve Esteri ja Tõnu Aru filmile “Teatame kahetsusega“. Kinoliidu eriauhind “Vaba Vaimu Priis” anti Balti Filmi- ja Meediakooli tudengile Sander Maranile. Auhinnakujud, savist Muusad, valmistasid Sülli-Reet Vaino ja Eliko Kajak (MTÜ Kunsti- ja Kultuuriselts Raja).


Filme hindas žürii koosseisus filmiprodutsent Margus Õunapuu (žürii esimees), Eesti Film 100 programmijuht Jaak Lõhmus, filmiprodutsent ja dokumentalist Peter Murdmaa, dokumentalist Jaan Tootsen ja filmiajakirjanik ning ajakirja TMK toimetaja Sulev Teinemaa.



Filmipäevadel avati pidulikult ka „Sajandi 100 võttepaika” infotahvel, mille on koostanud Artur Talvik ja Raul Vaiksoo. “Sajandi 100 võttepaika“ on projekt, mille käigus tähistatakse Eesti filmide legendaarseimad võttepaigad maapiirkondades ja väikelinnades. Infotahvli avamisele olid kutsutud publikuga kohtuma külalised: näitlejad Riina Hein ja Ain Lutsepp, Jõgevamaa maavanem Viktor Svjatõšev ja palamuslane Helmut Nigulas. Päras infotahvli avamist vaadati üheskoos Arvo Kruusemendi filmi “Sügis”.