laupäev, 9. veebruar 2013

Koolifilm 2013

Konkurss kestab 1. veebruarist 8. märtsini 2013. Koolifilm 2013 võitjate väljakuulutamine ja laureaatide auhinnatseremoonia toimub 22. märtsil Tallinnas kinos Artis. (www.kino.ee)

Konkursile esitatud filmide autorid võivad olla 1.-12. klassi koolinoored vanuses 6-20 aastat. Õpetajate filmide kategoorias vanusepiirangut ei ole.

Filmid võivad olla valminud vahemikus 1. jaanuar 2012 – 8. märts 2013 ning peavad osalema Koolifilmi konkursil esmakordselt. Üks autor võib konkursil osaleda piiramatu arvu filmidega.

Filmide esitamine konkursile

Võistlusfilm tuleb kõigepealt üles laadida videoportaali YouTube.
Seejärel tuleb minna Koolifilmi kodulehele ning täita ära osalemisankeet (Ankeet Osalemiseks), kuhu tuleb panna ka link üles laetud filmiga ning vajutada nupule SAADA.
Ja ongi kõik – sinu film vaadatakse üle ning kui see vastab reeglitele, jääb see lehele alles. Enne filmi esitamist konkursile loe kindlasti läbi ka kõik Koolifilmi reeglid ja tingimused.

Konkurss toimub kokku seitsmes kategoorias:

  1. Lastefilm – Mõeldud 1.-4. klassi õpilastele, vabalt valitud žanris (animafilm, loodusfilm jne.)
  2. Animafilm
  3. Lühifilm
  4. Dokumentaal- ja loodusfilm
  5. Muusikavideo
  6. Õpetajate film – kõik Eesti 1.-12. klassi õpetajad oma filmitegemisoskusi näitama!
  7. Rahvusvaheline kategooria

Filmi pikkus

Konkursile esitatud filmi soovitatav pikkus on 30 sekundit - 15 minutit.

Autoriõigused

Konkursile esitatav töö on autorite omalooming, viited kasutatud teiste loomingulisele materjalile on tiitrites kohustuslikud. Kasutatud muusika puhul tuleb tiitrites välja tuua loo esitaja, pealkiri ja autorid.
Filmi autor/autorid on nõus edastamisõiguse andmisega konkursi korraldajatele. Konkursile laekunud teoseid ei kasuta korraldaja ilma autori nõusolekuta.
Iga osavõtja peab arvestama Eesti Vabariigis kehtivate autoriõigustega ja garanteerima, et kõik filmis kasutatu on kas autori(te) originaalne looming või seda kasutatakse kooskõlas autoriõiguse seadusega. (www.autor.ee/est, www.eau.org,www.eel.ee)
Korraldajatel on õigus eemaldada konkursilt filmid, mis rikuvad esitatud tingimusi või head tava.

Konkursile saabunud filme hinnatakse järgmiste kriteeriumide alusel:

Loovus
Loo jutustamise oskus
Kunstiline ambitsioon
Tehniline teostus

Koolifilm 2013 võitjate väljakuulutamine ja laureaatide auhinnatseremoonia toimub 22. märtsil Tallinnas kinos Artis. (www.kino.ee)

Kommentaare ei ole: