esmaspäev, 4. november 2013

Stsenaariumilaagris arendatud idee sai kutse Clermont-Ferrandi


Okt. 31, 2013 Tartu Loomemajanduskeskuse tegutsevad filmitegijad saavutasid kahel rahvusvahelisel konkursil edu: Torontos toimunud dokumentaalfilmide festivalil EstDocs sai lühifilmikonkursil esikoha Aleksandr Kheyfets filmi „Kasvatades Itit“ eest, Vilniuses toimunud Baltimaade lühifilmiprojektide esitlusel Baltic Pitching Forum sai kõige suurema potentsiaaliga idee tunnustuse Edina Csüllögi lühifilmiprojekt "Liblikmees", millele kirjutab stsenaariumi Urmas Nimetu.

EstDocs on eestlaste dokumentaalfilmide festival ja konkurss Torontos, mis on avatud nii professionaalsetel filmitegijatele kui ka harrastajatele. Festivali missiooniks on pakkuda ülevaadet Eesti ajaloost, poliitikast, kunstist, kultuurist ja sotsiaalsetest aspektidest. Seekordse konkursi teemaks oli "Üks Eesti – mitu lugu“.

Aleksandr Kheyfetsi sõnul räägib tema lühifilm „Kasvatades Itit“ päikselisest lapsepõlvest Uue Maailma kogukonnas vaeste kirjanike majas. Vaata filmi: http://taigafilm.com/post/65419346513/iti

Sel aastal Tartu Loomemajanduskeskusega liitunud Aleksandr Kheyfetsil ja tema ettevõttel Taiga Film on käsil veel mitu dokumentaalfilmi. Näiteks on koostöös Jaak Kilmiga Pimikust tootmises "Force Majeure. Riga", mille tellijaks on sihtasutus Riia 2014. Tegemisel on Tartu tänavakunsti kõige kuulsamat pahapoissi Edward von Lõngust portreteeriv dokumentaalfilm ning arenduses on Kiur Aarma produtseeritud dokumentaalfilm „Teeme ära“ Vahemere koristuskampaaniast.

Vilniuses toimunud Baltimaade lühifilmiprojektide esitlusel Baltic Pitching Forum sai Edina Csüllögi lühifilmiprojekt "Liblikmees" tunnustuse kui kõige suurema potentsiaaliga idee ning kutse Clermont-Ferrandi rahvusvahelisele lühifilmide festivalile esindama Balti filmitööstust. Filmile kirjutab Mehis Heinsaare samanimelise proosateksti alusel stsenaariumi üks projekti algataja Urmas Nimetu Tartu Loomemajanduskeskuse ettevõttest Plank Film. Filmilugu „Liblikmees“ põhineb kirjanik Mehis Heinsaare lühijutul, mis räägib mehest, kellest eraldub liblikaid iga kord, kui teda valdavad äärmuslikud emotsioonid. Filmitutvutus: http://exitfilm.ee/film/butterfly-man

Baltic Pitching Forum, mis on osa Vilnius Film Shorts filmifestivalist, toimus 11.–12. oktoobril Vilniuses. Kokku tulid Eesti, Läti ja Leedu filmitegijad, et tutvustada ekspertidele oma uusi lühifilmiprojekte.

Tartu Loomemajanduskeskuses filmikompaniid Plank Film käivitav Urmas Nimetu sõnul keskendub Plank Film teravate ja terviklike filmilugude loomisele. „Lisaks "Liblikmehele" valmistame praegu ette üht dokumentaalfilmi ja üht interaktiivset lühifilmi,“ täpsustas Urmas Nimetu.

Kommentaare ei ole: