neljapäev, 12. juuni 2014

Konkurss "Karujaht Pärnumaal" helindamiseks

Rahvusarhiivi filmiarhiiv kuulutab välja konkursi eesti esimesele mängufilmile „Karujaht Pärnumaal“ helikujunduse (pikkusega 11.59) loomiseks.

Tähistamaks saja aasta möödumist esimese eesti mängufilmi esilinastusest kutsub Rahvusarhiivi filmiarhiiv üles looma helitausta algselt tummfilmina linastunud Johannes Pääsukese linateosele „Karujaht Pärnumaal“. Ettevõtmise eesmärk on tuua see ajalooliselt põnev lühifilm nüüdisaegse helikujunduse abil tänasele vaatajale lähemale. Konkursile on oodatud nii muusikalisi kui ka muid helisid – diktoritekst, dialoog – kasutavad ja kombineerivad heliribad.

Konkursile saadetud töid hindab kolmeliikmeline žürii, kuhu kuuluvad filmikriitik Tristan Priimägi, helilooja Märt-Mattis Lill ja Rahvusarhiivi filmiarhiivi direktor, filmiteadlane Eva Näripea. Konkursi peapreemia on 800 eurot, antakse välja ka eripreemiad. Võitja kuulutatakse välja 30. septembril Rahvusarhiivi filmiarhiivis, kus esitletakse ka parimaid helindusi.

Rahvusarhiivi filmiarhiivi direktor Eva Näripea kommenteerib ettevõtmist: „Eesti rikkaliku audiovisuaalpärandi koht pole kaugeltki üksnes arhiiviseinte vahel. 12-minutiline „Karujaht Pärnumaal“ pakub loodetavasti inspireeriva ja ka jõukohase väljakutse kõigile, keda köidab liikuva pildi ja helide sünteesimine, seda enam, et tummfilmide helindamine on jätkuvalt populaarne ning remiksikultuur on haaramas üha laiemat kõlapinda.“

Konkursile saab töid esitada kuni 1. septembrini 2014, toimetades andmekandja (CD, DVD) konkursitööga Rahvusarhiivi galeriisse Maneeži 2, Tallinn 15019. Täpsemad tingimused konkursi reglemendis.

Lisainfo konkursi kohta:
Liisi Taimre
Rahvusarhiivi turundusjuht
5886 2202
liisi.taimre@ra.ee

Lisainfo konkursitööde tehniliste nõudmiste kohta:
Mairold Kaus
Rahvusarhiivi filmiarhiivi juhtivspetsialist
693 8616
mairold.kaus@ra.ee

Kommentaare ei ole: