esmaspäev, 21. september 2015

Tartu Tudengifilm 2015

Tudengifilm on Tartu Sügispäevade raames toimuv üliõpilaste filmikonkurss, mille raames tunnustatakse parimaid noori filmitegijaid ja tuuakse vaatajateni mitmekesine valik tudengite tehtud filmidest.

Konkursile on oodatud osalema nii filmitudengid kui filmientusiastid.

Filmitudengi kategooriasse kuuluvad teosed, mille autorid on filmindust õppivad üliõpilased (BFM, EKA animatsioon jt). Filmientusiasti kategooria autorid on filmindusega omal käel tegelevad tudengid. Võistlejate eelnev kogemus ja tehnilised võimalused ei ole konkursil esmatähtsad, sellest
olulisem on hea idee ja ettevõtlikkus.

Ainus eeldus on, et filmi autor oleks sel õppeaastal mõne kõrg- või kutsekooli nimekirjas. Üks autor võib esitada maksimaalselt kaks filmi.

Oodatud on nii mängu- kui ka dokumentaalfilmid, žanripiiranguid ei ole seatud. Lisaks tuleb lühifilmiga kaasa panna ka 10-sekundiline treiler.
Maksimaalne võistlustöö pikkus võib olla 20 minutit. Filmide esitamise tähtaeg on 7. oktoober 2015.

Võistlustöö esitamiseks täida registreerimisankeet ja saada koos treileriga aadressile: Ülikooli Kultuuriklubi, Kalevi 24, 51010, Tartu või osalen@studentdays.ee. Sobib ka allalaetava faili link.

Finaali pääsenud võistlustööd linastuvad Tudengifilmi finaalüritusel 16. oktoobril kell 18:30 Cinamoni suures saalis. Asjatundlik žürii kuulutab välja Tudengifilm 2015 laureaadi kahes kategoorias, nii filmisõprade kui filmitudengite seast.

Peaauhinna, suuruses 2 x 1000 eurot, paneb välja Swedbank. Lisaks lähevad jagamisele mitmed eriauhinnad ja selgub publikulemmik.

Tartu Sügispäevade nädalal saab Tudengifilmi eelürituse raames Cinamoni kinos jälgida ka tudengifilmide kinoprogrammi. Esmaspäevast reedeni vältav eriprogramm tutvustab hubases kinos rahvale nii kohalike kui rahvusvaheliste autorite vändatud tudengifilme.

Tudengifilmi konkursist on oodatud osa võtma kõik kõrgkoolide õpilased. Publikusse on loomulikult oodatud kõik filmikunsti hindavad inimesed, kes soovivad kätt pulsil hoida noorte tegijate mõtte-ja filmimaailmal.

Küsimuste korral pöördu julgelt Elina poole elina@studentdays.ee või +372 51 15 420.

Ootame Teid osa võtma!

Tudengifilmi Facebooki üritus on leitav siit:
https://www.facebook.com/events/1023352231029617/

Kommentaare ei ole: