esmaspäev, 8. veebruar 2016

Töötoad Tartu näiteringide noortele

Tartu Kooliteatrite I Talvekool 18.-20. veebruaril 2016 Lille majas

FILMI ÕPITUBA
Juhendaja Urmas Reisberg, režissöör-stsenarist

Õpitoa eesmärk on toetada Tartu kooliteatri tegijaid truppi tutvustava tummfilmi tegemisel Tartu Kooliteatrite Festivalile.
Õpime, kuidas kaamerat paremini kasutada ja kuidas lihtsalt ja kiirelt teha võimalikult hea video.

Kaasa võtta kaamerad, millega filmida. Eelistatult videokaamerad, aga sobivad ka fotokad ja mobiilid – peaasi, et enne järgi uurid, kuidas see töötab.


LAVAKÕNE ÕPITUBA
Juhendaja Anne Türnpu, lavastaja, näitleja ning lavakooli õppejõud

Õpituba häälest, hääle suunamisest, suhtlemisest, impulsist, mõtte selgusest, kõnelemisest ja sellest, kuidas sõna on tegu.

Juhendajate rühmas on rõhk eelkõige meetoditel ja ülesannetel, mida nad saavad kasutada töös noortega, näiteks näiteringi tunni alguses või enne etendust vms.


FÜÜSILISE TEATRI ÕPITUBA
Juhendaja Lennart Peep, Teatri Must Kast lavastaja

Kaasaegne teater on liikunud traditsioonilise sõnateatri juurest edasi liikuvama ja füüsilisema eneseväljenduse poole. Kooli- ja harrastusteatrite festivalidel on erinevad žüriid andnud mõista, et „rääkivate peade draama”, kus laval peale kõnelemise muud tegu pole, on oma väljenduslaadilt igav ja fantaasiavaene.

Sellest johtuvalt on Tartu Kooliteatrite Talvekooli eesmärk anda osalejatele esiti aimu sellest, et teksti taga on tegevus; ja teiseks, et sedasama tegevust on võimalik muu hulgas ka stiliseeritult füüsilise eneseväljenduse võtmes esitada.


SEMINAR „MINA – DRAAMAÕPETAJA?!”
Moderaator Auli Auväärt, Lille Maja noortekeskuse draamaõpetaja

Seminaris mõtleme draamaõppe vajalikkuse ja eesmärkide üle ning jagame oma kogemusi draamaõpetajana. Ühtlasi vormistame oma mõtted lühikeseks tummtreileri stsenaariumiks, mille filmime ise üles ja lõikame filmi õpitoa juhendaja Urmase abil ka kokku.
Lisainfo: Auli Auväärt, auli.auvaart@raad.tartu.ee või 53 088 999

Kommentaare ei ole: