reede, 21. mai 2010

AjaFilmiLugu III: Hollywoodi kuldajastu

Oled oodatud sel esmaspäeval, 24. mail kl 18.30 Anne Noortekeskuse multimeedia laborisse, kus toimub "AjaFilmiLugu III: Hollywoodi kuldajastu. Teine Maailmasõda" loeng.

Räägime üleminekust tummfilmilt helifilmile ja sellest, kuidas poliitilised sündmused tolle aja filmimaastikku kujundasid ning Hollywoodi kuldajastu algusele kaasa aitasid. Nii lahkusid välismaale paljud saksa filmikunstnikud. Suurbritannia filmikunst keerles Alfred Hitchcock'i ja tema leiutise - põnevike - ümber, kuni ka tema Hollywoodi poole lahkus. Peale põneviku tekkisid veel paljud uued žanrid -
screwball-komöödiad, film noir jne, mida filmitegijad järjest täiustasid; kuni need muutusid praktiliselt iseenda paroodiateks.

Film, mida seekord vaatame, tematiseerib tummfilmilt helifilmile üleminekut.
"Lauldes vihmas" ("Singin' in the rain", USA, 1952) on elurõõmus paroodia sellesama ülemineku raskustest. Kriitikud on filmi iseloomustanud kui Hollywoodi kõigi aegade paremat muusikali, mis on suurepäraste tantsu- ja muusikanumbritega ning asub kõikide aegade parimate filmide top 10 edetabelis viiendal kohal.

Film on inglise keeles, eestikeelsete subtiitritega ja kestab 1 tund ja 39 minutit. Üritus on tasuta ning kestab natuke üle kahe tunni.

Anne Noortekeskuse multimeedia labor asub aadressil Uus 56 (B-uks, II korrus).
Vaata asukohta kaardilt:
www.tartu.ee/kaart

Kommentaare ei ole: