kolmapäev, 12. mai 2010

BFMi filmid Tallinnas Artises

15. - 20. maini linastub kinos Artis valikprogramm Balti Filmi- ja Meediakoolis (BFM) möödunud aastal valminud filmidest.

Programm koosneb publiku lemmikutest, mis selgusid filmikoolis toimunud tudengitööde läbivaatusel. Lemmikuks osutus Jiri Stejskali ja Yuliya Sokolova dokumentaalfilm "Jama", mis on humoorikas lugu ühest ebatavalisest Kiievi perekonnast. Parima filmi autoritele on kooli poolt auhinnaks osalemine Porto filmikooli korraldatud rahvusvahelisel filmikoolide festivalil ning workshopil Portugalis.

Parimate programmis linastub veel Vallo Toomla "Koolja", mis võitis 2009 aasta Sleepwalkersi tudengifilmifestivalil parima eesti lühifilmi tiitli. Kaur Kokki "Põrgu ekspress" ja Hardi Keerutaja "Ei oska filmi teha" aluseks on Tammsaare romaan "Põrgupõhja uus vanapagan". "Children of Karosta" ("Karosta lapsed") on dokumentaalfilm karmidest oludest endises nõukogude sõjaväelinnakus Liepaja külje all. Filmi autoriteks on Janis Jurkovskis ja Elina Litvinova. Viimaselt linastub programmis ka muusikavideo "Daydreaming".

Filmide juhedajateks olid Jüri Sillart, Arvo Iho, Renita Lintrop ja Liina
Paakspuu.

Kõik filmid linastuvad inglise keelsete subtiitritega.

Lisainfo www.kino.ee ja www.bfm.ee.

Kommentaare ei ole: