teisipäev, 28. jaanuar 2014

Fenno-Ugric Film Festival

Meil on hea meel teatada, et esimene soome-ugri filmifestival toimub Eestis Tsiistres 4.–8. juunil 2014!

FUFF on lühifilmide festival, mille eesmärk on tekitada huvi soome-ugri mängu- ja eksperimentaalfilmide vastu, mille autorid on soome-ugri filmitegijad või mis käsitlevad soome-ugri teemasid. Festivalile on teretulnud filmid kogu maailmast. Eriti julgustame oma töid esitama sõltumatuid filmitegijaid, kes ei tee põhivoolu kommertsfilme. Samuti ootame tudengifilme.

Kutsume festivalile filmide autoreid, et tutvustada nende filme ja vestelda nende töödest pärast linastust. Piisava finantseerimise korral võib festival osaliselt katta nende reisi- ja/või majutuskulud.

Üritus on avatud kõigile, sealhulgas loovatele, uudishimulikele ja asjatundlikele filmitegijatele, õppejõududele, tudengitele ja kõigile teistele.

Festivalinädalal linastub ligikaudu 50 filmi. Lisaks filmiprogrammile toimuvad festivali raames ümarlauad, õpikojad, kontserdid ja näitused.


Festivalil on ainult üks võistlusprogramm – väikerahvaste filmid, kuhu me valime soome-ugri, välja arvatud Eesti, Soome ja Ungari filmitegijate filmid.


Suurte rahvaste festivaliprogramm pannakse kokku koostöös meie partnerite FFI, EFI ja HFI-ga.

KUTSE FESTIVALI TÖÖTUPPA

Festival kuulutab välja stsenaariumide kirjutamise töötoa, mis toimub festivali ajal Tsiistres 4.–8. juunil 2014.

Kutsume töötuppa 12 väikerahvaste (komid, udmurdid, handid, mansid, neenetsid, eenetsid, marid, merjalased, mokšad, mordvalased, vadjalased, liivlased, ersad, setud, vepslased jne) filmitegijat ning tasume nende festivaliaegsed majutus-, reisi- ja toitlustamiskulud. 


Samuti kutsume festivalile eesti, soome ja ungari filmitegijaid ning tagame neile festivali ajal toidu ja majutuse.


Töötoa viivad läbi kaks filmiprofessionaali, stsenarist ja režissöör, kes aitavad teil festivali ajal arendada oma sünopsisest lühifilmi stsenaariumi. Me ootame lühimängu- või eksperimentaalfilmi sünopsiseid ühel A4 lehel 15. veebruariks meiliaadressil sara.kisari@gmail.com.


Valik tehakse veebruari lõpuks. Festivali töökeel on inglise keel, kuid aktsepteerime venekeelseid sünopsiseid Venemaa territooriumilt. Me julgustame oma töid esitama ka tudengeid ja mitteprofessionaale; samuti neid, kelle inglise keel ei ole väga hea, sest töötoa ajal on meil olemas tõlgid.

KUTSUME 1. SOOME-UGRI FILMIFESTIVALILE VABATAHTLIKKE

Festival tagab vabatahtlikele kogu festivali ajaks toitlustamise, majutuse ja festivali passi ning tasub osaliselt nende reisikulud.

Kommentaare ei ole: