esmaspäev, 27. jaanuar 2014

"Liblikmees" Clermont-Ferrandis

4. veebruaril tõuseb Euroopa lühifilmitööstuse tähelepanu keskpunkti Urmas Nimetu kirjutatav stsenaarium "Liblikmehe" stsenaarium, kui seda mainekal Clermont-Ferrandi festivalil esitlevad režissöör Edina Csüllög ja produtsent Kristo Jürmann (Exitfilm).
 
Stsenaariumi aluseks on Mehis Heinsaare allegooriline lühijutt, mis räägib Anselmist, kes soovib saada suureks mustkunstnikuks, kuid kes põeb kummalist haigust - kõige emotsionaalsematel hetkedel eraldub ta kehast liblikaid. Heinsaarele omaselt on filmist fantaasia ühendatud reaalsega, mõistukõne otsekõnega.
 
Mõte sellest loost filmi teha on ringi ekselnud paar head aastat. 2010ndal viisid Urmas Nimetu ja Edina Csüllög idee Prantsusmaal ja Rumeenias toimunud areanguslaagrisse European Short Pitch, kus stsenaarium tublisti kosus, kuid ikka ei tundnud end piisavalt küpselt, et filmitud saada.
 
Eelmisel suvel leidis stsenaarium Tsiistre laagris uue hingamise. Sealt viis tee teda Vilniuse filmifestivali Baltic Pitching Forumile, kus see žüriile nii väga meeldis, et nad ta Clermont-Ferrandi maailma ühele suurimaid lühifilmide festivalile saatsid. 
 
Nüüd tuleb "Liblikmehel" esineda kõrvuti 15 teise väljavalitud ideega Euroopa filmiprodutsentide ees, et nende hulgast endale kosilasi valida.
 
Filmist pikemalt: http://exitfilm.ee/film/butterfly-man
Festivalist: http://www.clermont-filmfest.com/

Kommentaare ei ole: