esmaspäev, 23. august 2010

Unesco Multifilmi piltstsenaariumi konkurss

UNESCO maailmapärandi keskus kuulutab välja multifilmi piltsstsenaariumi konkursi.

Multifilmi peategelane peab olema rahvusvahelise maailmapärandi haridusprogrammi maskott Patrimonito. Tema tegelaskuju kujutab noort kultuuripärandi kaitsjat ja maskoti nimi tähendab hispaania keeles ’väike pärand'. Rohkem infot: http://whc.unesco.org/en/patrimonito

TINGIMUSED

Osa võtma on oodatud 12-18-aastased noored, kes väljendaksid oma maailmapärandiga seotud ideid. Valida on nelja teema vahel:
1. Maailmapärand ja kogukondade roll (mida saaksid ja võiksid teha maailmapärandi paikades ja selle lähistel elavad inimesed)
2. Maailmapärand ja säästlik turism (vastutustundlik külastamine)
3. Maailmapärand ja säästlik areng (kuidas rahuldada inimeste tänaseid vajadusi nii, et kultuuripärand säiliks ka tulevastele põlvedele)
4. Maailmapärand ja bioloogiline mitmekesisus (maailmapärandi nimekirja kantud looduspärand, mis aitab alles hoida looma- ja liigirikkust)

Multifilmi tegevus peaks olema seotud maailmapärandi nimekirja kantud paigaga, mida lapsed tunnevad. Eesti kontekstis Tallinnaga või Struve meridiaanikaare punktidega (neist kõige suurem ja silmapaistvam on Tartu tähetorn). Maailmapärandi nimekiri: http://whc.unesco.org/en/list

Loe lisaks: http://www.kinobuss.ee/

LISAINFO ja KONTAKT: Triin Terasmaa, triin.terasmaa@unesco.ee

Kommentaare ei ole: